Temples in India Info: Unveiling the Divine Splendor

Hindu Spiritual & Devotional Stotrams, Mantras, and More: Your One-Stop Destination for PDFs, Temple Timings, History, and Pooja Details!

108 Different Names of Goddess Lakshmi Devi

Goddess Sri Lakshmi Devi is the wife of Lord Sri Vishnu / Narayana, she is the goddess of wealth, light, wisdom, fortune, fertility, generosity and courage and the embodiment of beauty, grace and charm. Lakshmi Devi has four hands which represents four spiritual virtues. Lakshmi Devi is the god og gud luck and she protects her devotees from all kinds of financial problems. Goddess Lakshmi is also worshipped in different names like Padmavathi Devi, Sita Devi and Rukmini Devi.

Goddess Lakshmi Avatars:
1) Dhanya Lakshmi
2) Adi Lakshmi
3) Dhairya Lakshmi
4) Gaja Lakshmi
5) Santan Lakshmi
6) Vijay Lakshmi
7) Dhana Lakshmi
8) Vidya Lakshmi
9) Vidya Lakshmi

Goddess Lakshmi Names:
1) Om Prakrityai Namah
2) Om Vikrityai Namah
3) Om Vidyaayai Namah
4) Om Sarvabhutahitapradaayai Namah
5) Om Shraddhaayai Namah
6) Om Vibhuutyai Namah
7) Om Surabhyai Namah
8) Om Paramaatmikaayai Namah
9) Om Vaache Namah
10) Om Padmaalayaayai Namah

11) Om Padmaayai Namah
12) Om Shuchaye Namah
13) Om Swaahaayai Namah
14) Om Svadhaayai Namah
15) Om Sudhaayai Namah
16) Om Dhanyaayai Namah
17) Om Hiranmayyai Namah
18) Om Laxmyai Namah
19) Om Nityapushhtaayai Namah
20) Om Vibhaavaryai Namah

21) Om Adityai Namah
22) Om Ditye Namah
23) Om Deepaayai Namah
24) Om Vasudhaayai Namah
25) Om Vasudhaarinyai Namah
26) Om Kamalaayai Namah
27) Om Kaantaayai Namah
28) Om Kamaaksyai Namah
29) Om Krodhasambhavaayai Namah
30) Om Anugrahapradaayai Namah

31) Om Buddhaye Namah
32) Om Anaghaayai Namah
33) Om Harivallabhaayai Namah
34) Om Ashokaayai Namah
35) Om Amritaayai Namah
36) Om Deeptaayai Namah
37) Om Lokashokavinaashinyai Namah
38) Om Dharmanilayaayai Namah
39) Om Karunaayai Namah
40) Om Lokamaatre Namah

Goddess Lakshmi Devi

41) Om Padmapriyaayai Namah
42) Om Padmahastaayai Namah
43) Om Padmaakshyai Namah
44) Om Padmasundaryai Namah
45) Om Padmodbhavaayai Namah
46) Om Padmamukhyai Namah
47) Om Padmanaabhapriyaayai Namah
48) Om Ramaayai Namah
49) Om Padmamaalaadharaayai Namah
50) Om Devyai Namah

51) Om Padminyai Namah
52) Om Padmagandhinyai Namah
53) Om Punyagandhaayai Namah
54) Om Suprasannaayai Namah
55) Om Prasaadabhimukhyai Namah
56) Om Prabhaayai Namah
57) Om Chandravadanaayai Namah
58) Om Chandraayai Namah
59) Om Chandrasahodaryai Namah
60) Om Chaturbhujaayai Namah

61) Om Chandraruupaayai Namah
62) Om Indiraayai Namah
63) Om Indushiitalaayai Namah
64) Om Aahlaadajananyai Namah
65) Om Pushhtayai Namah
66) Om Shivaayai Namah
67) Om Shivakaryai Namah
68) Om Satyai Namah
69) Om Vimalaayai Namah
70) Om Vishvajananyai Namah

71) Om Tushhtayai Namah
72) Om Daaridryanaashinyai Namah
73) Om Priitipushhkarinyai Namah
74) Om Shaantaayai Namah
75) Om Shuklamaalyaambaraayai Namah
76) Om Shriyai Namah
77) Om Bhaaskaryai Namah
78) Om Bilvanilayaayai Namah
79) Om Varaarohaayai Namah
80) Om Yashasvinyai Namah

81) Om Vasundharaayai Namah
82) Om Udaaraangaayai Namah
83) Om Harinyai Namah
84) Om Hemamaalinyai Namah
85) Om Dhanadhaanyakarye Namah
86) Om Siddhaye Namah
87) Om Strainasaumyaayai Namah
88) Om Shubhapradaaye Namah
89) Om Nripaveshmagataanandaayai Namah
90) Om Varalaxmyai Namah

91) Om Vasupradaayai Namah
92) Om Shubhaayai Namah
93) Om Hiranyaprakarayai Namah
94) Om Samudratanayaayai Namah
95) Om Jayaayai Namah
96) Om Mangalaa Devyai Namah
97) Om Vishnuvakshasthalasthitayai Namah
98) Om Vishhnupatnyai Namah
99) Om Prasannaakshyai Namah
100) Om Naaraayanasamaashritaayai Namah

101) Om Daaridryadhvnsinyai Namah
102) Om Devyai Namah
103) Om Sarvopadrava Vaarinyai Namah
104) Om Navadurgaayai Namah
105) Om Mahaakaalyai Namah
106) Om Brahmaavishhnushivaatmikaayai Namah
107) Om Trikaalagyaanasampannaayai Namah
108) Om Bhuvaneshvaryai Namah

Lakshmi Devi Mantra / Lakshmi Beej Mantra:
ॐ ह्रीं श्रीं लक्ष्मीभयो नमः॥

Om Hreem Shreem Lakshmibhayo Namah॥

Mahalakshmi Mantra
ॐ श्रीं ह्रीं श्रीं कमले कमलालये प्रसीद प्रसीद ॐ श्रीं ह्रीं श्रीं महालक्ष्मयै नम:॥

Om Shreem Hreem Shreem Kamale Kamalalaye Praseed Praseed

Om Shreem Hreem Shreem Mahalakshmaye Namah॥

Lakshmi Gayatri Mantra
ॐ श्री महालक्ष्म्यै च विद्महे विष्णु पत्न्यै च धीमहि तन्नो लक्ष्मी प्रचोदयात् ॐ॥

Om Shree Mahalakshmyai Cha Vidmahe Vishnu Patnyai Cha Dheemahi

Tanno Lakshmi Prachodayat Om॥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top