Ashtottara Shatanama

108 Names Mantra of Goddess Tara in Sanskrit

The Goddess Tara is worshipped in both Hinduism and Buddhism as the goddess of compassion and protection. In Hinduism, she is a form of the female primordial energy known as shakti. The name comes from the Sanskrit root tar, meaning “protection.” In other Indian languages, the name translates as “star.” Tara first appeared as a deity in Hinduism, but was later adopted by Buddhism. In fact, in some traditions, she is considered the female Buddha. In Tibetan Buddhism, she is the most popular deity worshipped today.

Tara is the second of the ten great wisdom goddesses (dasa mahavidyas). In tantric traditions, she may be considered an incarnation of Durga, Parvati or Mahadevi. Goddess Tara protects those on their journey to enlightenment, as well as earthly travelers. In some traditions, Tara appears in different forms; the two best known versions of her are White Tara, the embodiment of compassion and peace, and Green Tara, who is the great protectress and overcomer of obstacles.

Two of the yoga poses that honor the Goddess Tara are star pose (Tarasana) and seated Tara. In star pose, the yogi sits in butterfly pose, grasps the feet and folds forward. In seated Tara, one leg is bent, with the shin on the ground and close to the body while the other leg is bent, with the knee pointing to the sky and the sole of the foot on the ground. Bhumi sparsha mudra is recommended with the corresponding hand resting on the ground next to the soled foot and the other hand covering the heart center.

Goddess Tara Ashtottara Shatanamavali in Sanskrit:

1) ॐ तारिण्यै नमः।
2) ॐ तरलायै नमः।
3) ॐ तन्व्यै नमः।
4) ॐ तारायै नमः।
5) ॐ तरुणवल्लर्यै नमः।
6) ॐ तीररूपायै नमः।
7) ॐ तर्यै नमः।
8) ॐ श्यामायै नमः।
9) ॐ तनुक्षीणपयोधरायै नमः।
10) ॐ तुरीयायै नमः। || 10 ||

11) ॐ तरुणायै नमः।
12) ॐ तीव्रगमनायै नमः।
13) ॐ नीलवाहिन्यै नमः।
14) ॐ उग्रतारायै नमः।
15) ॐ जयायै नमः।
16) ॐ चण्ड्यै नमः।
17) ॐ श्रीमदेकजटाशिरायै नमः।
18) ॐ तरुण्यै नमः।
19) ॐ शाम्भव्यै नमः।
20) ॐ छिन्नभालायै नमः। || 20 ||

21) ॐ भद्रतारिण्यै नमः ।
22) ॐ उग्रायै नमः।
23) ॐ उग्रप्रभायै नमः।
24) ॐ नीलायै नमः।
25) ॐ कृष्णायै नमः।
26) ॐ नीलसरस्वत्यै नमः।
27) ॐ द्वितीयायै नमः।
28) ॐ शोभनायै नमः।
29) ॐ नित्यायै नमः।
30) ॐ नवीनायै नमः। || 30 ||

31) ॐ नित्यनूतनायै नमः।
32) ॐ चण्डिकायै नमः।
33) ॐ विजयाराध्यायै नमः।
34) ॐ देव्यै नमः।
35) ॐ गगनवाहिन्यै नमः।
36) ॐ अट्टहास्यायै नमः।
37) ॐ करालास्यायै नमः।
38) ॐ चरास्यायै नमः।
39) ॐ अदितिपूजितायै नमः।
40) ॐ सगुणायै नमः। || 40 ||

41) ॐ असगुणायै नमः।
42) ॐ आराध्यायै नमः।
43) ॐ हरीन्द्रदेवपूजितायै नमः।
44) ॐ रक्तप्रियायै नमः।
45) ॐ रक्ताक्ष्यै नमः।
46) ॐ रुधिरास्यविभूषितायै नमः।
47) ॐ बलिप्रियायै नमः।
48) ॐ बलिरतायै नमः।
49) ॐ दुर्धायै नमः।
50) ॐ बलवत्यै नमः। || 50 ||

51) ॐ बलायै नमः।
52) ॐ बलप्रियायै नमः।
53) ॐ बलरतायै नमः।
54) ॐ बलरामप्रपूजितायै नमः।
55) ॐ ऊर्ध्वकेशेश्वर्यै नमः।
56) ॐ केशायै नमः।
57) ॐ केशवायै नमः।
58) ॐ सविभूषितायै नमः।
59) ॐ पद्ममालायै नमः।
60) ॐ पद्माक्ष्यै नमः। || 60 ||

61) ॐ कामाख्यायै नमः।
62) ॐ गिरिनन्दिन्यै नमः।
63) ॐ दक्षिणायै नमः।
64) ॐ दक्षायै नमः।
65) ॐ दक्षजायै नमः।
66) ॐ दक्षिणेरतायै नमः।
67) ॐ वज्रपुष्पप्रियायै नमः।
68) ॐ रक्तप्रियायै नमः।
69) ॐ कुसुमभूषितायै नमः।
70) ॐ माहेश्वर्यै नमः। || 70 ||

71) ॐ महादेवप्रियायै नमः।
72) ॐ पञ्चविभूषितायै नमः।
73) ॐ इडायै नमः।
74) ॐ पिङ्गलायै नमः।
75) ॐ सुषुम्णाप्राणरूपिण्यै नमः।
76) ॐ गान्धार्यै नमः।
77) ॐ पञ्चम्यै नमः।
78) ॐ पञ्चाननादिपरिपूजितायै नमः।
79) ॐ तथ्यविद्यायै नमः।
80) ॐ तथ्यरूपायै नमः। || 80 ||

81) ॐ तथ्यमार्गानुसारिण्यै नमः।
82) ॐ तत्त्वरूपायै नमः।
83) ॐ तत्त्वप्रियायै नमः।
84) ॐ तत्त्वज्ञानात्मिकायै नमः।
85) ॐ अनघायै नमः।
86) ॐ ताण्डवाचारसन्तुष्टायै नमः।
87) ॐ ताण्डवप्रियकारिण्यै नमः।
88) ॐ तालदानरतायै नमः।
89) ॐ क्रूरतापिन्यै नमः।
90) ॐ तरणिप्रभायै नमः। || 90 ||

91) ॐ त्रपायुक्तायै नमः।
92) ॐ त्रपामुक्तायै नमः।
93) ॐ तर्पितायै नमः।
94) ॐ तृप्तिकारिण्यै नमः।
95) ॐ तारुण्यभावसन्तुष्टायै नमः।
96) ॐ शक्तिभक्तानुरागिन्यै नमः।
97) ॐ शिवासक्तायै नमः।
98) ॐ शिवरत्यै नमः।
99) ॐ शिवभक्तिपरायणायै नमः।
100) ॐ ताम्रद्युत्यै नमः। || 100 ||

101) ॐ ताम्ररागायै नमः।
102) ॐ ताम्रपात्रप्रभोजिन्यै नमः।
103) ॐ बलभद्रप्रेमरतायै नमः।
104) ॐ बलिभुजे नमः।
105) ॐ बलिकल्पिन्यै नमः।
106) ॐ रामरूपायै नमः।
107) ॐ रामशक्त्यै नमः।
108) ॐ रामरूपानुकारिण्यै नमः। || 108 ||