Best Spiritual Website

108 Names Of Vishnu | Sri Maha Vishnu | Vishnu Bhagwan | Lord Bishnu

About Sri Maha Vishnu:

The word Vishnu means “one who pervades”. He permeates the entire universe. He is also known as Naarayana, Purushottama, Parandhama, Mukunda and Hari. Naarayana means “someone who has transformed the heart of human beings into adobe.”

There are many temples dedicated to Sri Maha Vishnu. Sri Ranganathaswamy Temple in Srirangam, Tamil Nadu and Sri Padmanabhaswamy Temple in Trivandrum, Kerala are very famous in southern India. Srirangam is considered the first and most important of the 108 main temples of Vishnu (Divyadesams). This temple is also known as Bhooloka Vaikundam.

The supreme abode of Lord Maha Vishnu is Vaikuntha. He rests on Ananta Shesha (big snake). His consort is Sri Maha Lakshmi Devi. He is the Lord of all the worlds and the eliminator of all the causes of fear.

Sri Maha Vishnu has four arms that holding Shankha (conch), Chakara (disk), Gadha (mace) and Padma (lotus). The Shanka represents the five basic elements of the universe, namely the Earth, water, fire, air and sky. Chakra means cosmic mind. The spirit is fast and lively like the chakra. Gadha indicates the cosmic intellect and Padma indicates the evolving world.

The people of South India worship Sri Devi and Bhoo Devi as the wife of Sri Maha Vishnu. The goddess Sridevi is the spiritual energy of God and the goddess Bhoodevi is the mother of this universe. Sridevi and Bhoodevi are the two manifestations of the goddess Sri Maha Lakshmi.

108 Names Of Naarayana:

1) Om Vishnave Namah
2) Om Lakshmiipataye Namah
3) Om Krishnaaya Namah
4) Om Vaikunthaaya Namah
5) Om Garudadhvajaaya Namah
6) Om Parabrahmane Namah
7) Om Jagannaathaaya Namah
8) Om Vaasudevaaya Namah
9) Om Trivikramaaya Namah
10) Om Daityaantakaaya Namah || 10 ||

11) Om Madhuripave Namah
12) Om Taarkshyavaahanaaya Namah
13) Om Sanaatanaaya Namah
14) Om Naaraayanaaya Namah
15) Om Padmanaabhaaya Namah
16) Om Hrishikeshaaya Namah
17) Om Sudhaapradaaya Namah
18) Om Maadhavaaya Namah
19) Om Pundariikaakshaaya Namah
20) Om Sthitikartre Namah || 20 ||

21) Om Paraatparaaya Namah
22) Om Vanamaaline Namah
23) Om Yagyahuupaaya Namah
24) Om Cakrapaanaye Namah
25) Om Gadaadharaaya Namah
26) Om Upendraaya Namah
27) Om Keshavaaya Namah
28) Om Hamsaaya Namah
29) Om Samudramathanaaya Namah
30) Om Haraye Namah || 30 ||

31) Om Govindaaya Namah
32) Om Brahmaajanakaaya Namah
33) Om Kaitabha-asura-mardanaaya Namah
34) Om Shriidharaaya Namah
35) Om Kaamajanakaaya Namah
36) Om Sheshashaayine Namah
37) Om Caturbhujaaya Namah
38) Om Paanca-janya-dharaaya Namah
39) Om Shriimate Namah
40) Om SHaarngapaanaye Namah || 40 ||

41) Om Janardanaaya Namah
42) Om Piitaambaradharaaya Namah
43) Om Devaaya Namah
44) Om Suurya-candra-vilocanaaya Namah
45) Om Matsyaruupaaya Namah
46) Om Kuurmatanave Namah
47) Om Krodaruupaaya Namah
48) Om Nrikesarine Namah
49) Om Vaamanaaya Namah
50) Om Bhaargavaaya Namah || 50 ||

51) Om Raamaaya Namah
52) Om Baline Namah
53) Om Kalkine Namah
54) Om Hayaananaaya Namah
55) Om Vishvambharaaya Namah
56) Om Shishumaaraaya Namah
57) Om Shriikaraaya Namah
58) Om Kapilaaya Namah
59) Om Dhruvaaya Namah
60) Om Dattatreyaaya Namah || 60 ||

61) Om Achyutaaya Namah
62) Om Anantaaya Namah
63) Om Mukundaaya Namah
64) Om Dadhivaamanaaya Namah
65) Om Dhanvantaraye Namah
66) Om SHriinivaasaaya Namah
67) Om Pradyumnaaya Namah
68) Om Purushottamaaya Namah
69) Om Shriivatsakaustubhadharaaya Namah
70) Om Muraaraataye Namah || 70 ||

71) Om Adhoshajaaya Namah
72) Om Rishabhaaya Namah
73) Om Mohinii-ruupadhaarine Namah
74) Om Sankarshanaaya Namah
75) Om Prithave Namah
76) Om Shiiraabdhishaayine Namah
77) Om Bhuutaatmane Namah
78) Om Aniruddaaya Namah
79) Om Bhaktavatsalaaya Namah
80) Om Naraaya Namah || 80 ||

81) Om Gajondravaradaaya Namah
82) Om Tridhaamne Namah
83) Om Bhuutabhaavanaaya Namah
84) Om Shveta-dviipa-suvaastavyaaya Namah
85) Om Sanakaadi-muni-dhyeyaaya Namah
86) Om Bhagavate Namah
87) Om Shankarapriyaaya Namah
88) Om Nilakaantaaya Namah
89) Om Dharaakaantaaya Namah
90) Om Vedaatmane Namah || 90 ||

91) Om Baadaraayanaaya Namah
92) Om Bhaagiirathii-janma-bhuumi-paada-padmaaya Namah
93) Om Satam prabhave Namah
94) Om Svabhuve Namah
95) Om Vibhave Namah
96) Om Dhanashyaamaaya Namah
97) Om Janatkaaranaaya Namah
98) Om Avyayaaya Namah
99) Om Buddha-avataaraaya Namah
100) Om Shaantaatmane Namah || 100 ||

101) Om Liilaamaanushvigrahaaya Namah
102) Om Daamodaraaya Namah
103) Om Viraadruupaaya Namah
104) Om Bhuuta-bhavya-bhuvat-prabhave Namah
105) Om Aadidevaaya Namah
106) Om Devadevaaya Namah
107) Om Prahlaadaparipaalakaaya Namah
108) Om Shriimahaavishnave Namah

108 Names Of Vishnu | Sri Maha Vishnu | Vishnu Bhagwan | Lord Bishnu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top